Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Samen duurzaam leren en leven

Kruidenproeverij

Georganiseerd doorIVN Weert e.o.
Datum26 mei 14.00 u
PlaatsNMC De IJzeren Man
Voor wieVoor iedereen met interesse voor voedsel uit de natuur
Kosten€ 5 p.p. (incl. pestoproeverij, receptuur, documentatie en potje pesto) Kinderen tot 13 jr gratis
Aanmeldenvia mail website@ivnweert.nl tot uiterlijk 23 mei

Inhoudelijke toelichting;
 
Heb je belangstelling voor wat er in de vrije natuur groeit en bloeit aan wilde & vergeten groenten en kruiden? Ga dan op pad met onze bevlogen gidsen, waaronder onze oud Chef-kok.

Zij laten je zien wat er aan kruiden en vergeten groenten te vinden is in tuin van het NMC en zijn omgeving. Er wordt informatie gegeven over het gebruik van de planten in het verleden en heden.  Tijdens de wandeling worden planten verzameld, die aansluitend gebruikt worden door de Chef bij de bereiding van HEKSENPESTO. Deze pesto kan aansluitend geproefd worden.

Na afloop krijg je een potje pesto en de receptuur mee naar huis. Daarnaast ook een document met afbeeldingen en  informatie over de wilde & vergeten groenten en kruiden. Zo kun je zelf thuis ook gaan kokkerellen met de planten die je tijdens de wandeling gezien hebt. 

Praktische informatie;

Vooraf aanmelden verplicht. Er kan een beperkt aantal personen deelnemen.
De activiteit eindigt uiterlijk om 16.30 u.

Over IVN
IVN Weert is een vrijwilligersafdeling van het IVN.
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!