Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Samen duurzaam leren en leven

Landschapswandeling Geuldal

OrganisatieIVN Weert e.o.
Datum28 april 2024
PlaatsCamerig 12, Vijlen
Vertrek uit Weertuiterlijk 9.40 u. vanaf het NMC De IJzeren Man
Voor wieIedereen met belangstelling voor het landschap
Kostendeelname is gratis
Aanmeldenvia secretariaat@ivnweert.nl tot uiterlijk 25 april
Contact viasecretariaat@ivnweert.nl


Inhoudelijke toelichting

Op 28 april 2024 verzorgt Hans van de Winkel een landschapswandeling door het prachtige Geuldal bij Cottessen in het Heuvelland. Eli Heimans noemde dit gebied "Het mooiste hoekje van ons land". Hans is IVN landschapsgids en hier regelmatig ook voor Stichting Het Limburgs Landschap.


Route

De wandeling start om 11.00 u op de openbare parkeerplaats tegenover Camping 'de Rozenhof' Camerig 12, 6294 NB Vijlen. Deze wandeling is ongeveer 6 kilometer en duurt gemiddeld 2,5-3 uur. Na de wandeling kan eventueel bij de Rozenhof koffie en vlaai genuttigd worden.
April is de bloesemmaand, dan staat de grootste hoogstamboomgaard 'de Bellet' in bloei.

De wandeling gaat oa door Camerig waar mooie vakwerkhuizen staan, door de grootste hoogstamboomgaard in Zuid Limburg 'de Bellet', langs de Kampgroeve, naar de Heimansgroeve in het Geuldal. Langs de Geul naar de Cottessergroeve en langs de andere kant van de Geul en via de Lingberg lopen we weer terug naar de Rozenhof.
Informatie over het gebied: https://www.limburgs-landschap.nl/natuurgebied/cottessen/


Praktische informatie

Men dient voor deze wandeling goed ter been te zijn en wandelschoenen worden aanbevolen.
Deelname is op eigen risico.
Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.
Vooraf aanmelden voor deze wandeling is verplicht. Dit kan tot uiterlijk 25 april.
Dat kan via een mailtje naar secretariaat@ivnweert.nl. Geef bij het aanmelden aan of je vertrekt vanuit het NMC en of je plaats hebt in de auto voor meerijders.
De vertrektijd bij het NMC is uiterlijk 9.40 u. We proberen zoveel mogelijk samen te rijden. Uiteraard ontvangt de chauffeur een vergoeding voor de reiskosten.


Over IVN

IVN Weert is een vrijwilligersafdeling van het IVN.
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!