Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Samen duurzaam leren en leven
De Limburgse grensstreek valt tussen Maastricht en Weert voor ettelijke kilometers samen met het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei en het GrensPark Kempen~Broek. Dat zijn twee verschillende, maar natuurrijke landschappen die kort bij elkaar liggen. Er wordt intens samengewerkt op het gebied van landschapskwaliteit en -beleving, over de grenzen heen.

Lees meer

‘Grenzeloos Landschapstoerisme’ sleept 1,5 miljoen Europese middelen in de wacht voor Maasvallei en Kempen~Broek

Tijdens de derde editie van het Drakenbootfestival op 1 juli heeft NMC De IJzeren Man een check van € 7500,00 in ontvangst mogen nemen.

NMC De IJzeren Man ontvangt €7500,00 als goed doel van het Drakenbootfestival Kiwanisclub Weert

Stichting Weerterlandhout heeft op 27 juni met hulp van vrijwilligers van Natuur- en milieucentrum De IJzeren Man de nieuwe brug geplaatst.

De brug is gemaakt door stichting Weerterlandhout en financieel mogelijk gemaakt door Samenfonds0495.

Nieuwe brug geïnstalleerd

De zevende editie van de jaarlijkse Foodwalk op 17 juni was wederom een succes. NMC de IJzeren Man en IVN Weert e.o. kijken positief terug op deze dag met een deelname van 25 geïnteresseerde bezoekers voor wilde en vergeten groenten en kruiden.

Jaarlijkse Foodwalk

In september en oktober 2023 wordt er in Weert een bomencursus voor beginners georganiseerd. Deze cursus is een initiatief van Stichting Groen Weert en IVN Weert e.o.

De cursus is geschikt voor iedereen, die belangstelling heeft voor bomen. Voorkennis is niet noodzakelijk.

Bomencursus voor beginners

IVN Weert e.o. blikt terug op een succesvolle Slootjesdag op zondag 7 juni. Ruim 60 personen in twee groepen hebben bij zomers weer hieraan meegedaan.

Na een kort instructie bij NMC De IJzeren Man ging de groep – voorzien van schepnetjes, bakken om de vondsten te verzamelen en kaarten waarop de gevonden dieren genoteerd konden worden – naar een sloot in het IJzeren Man gebied. Met de netjes werden diertjes gevangen, waarna ze in de bak gedaan werden. Dan was het zoeken welk diertje men aangetroffen had (determineren).

Succesvolle IVN Slootjesdag 2023