ACTIVITEITEN MET KINDEREN

Wie goed om zich heen kijkt, ontdekt van alles in de natuur. Ga op pad en beleef, zie, voel, ruik, luister en proef.

Bij de balie kun je educatieve tasjes kopen. In de tasjes zitten een opdrachtboekje en spulletjes die je onderweg nodig hebt. Bijvoorbeeld: een schepnetje, kijkdoos, lepel, blinddoek etc. Spelenderwijs leer je nieuwe en verrassende dingen in de natuur.

Wil je meer achtergrondinformatie over een onderwerp? Schuif dan eens aan bij een van onze lezingen.

VASTE KINDERACTIVITEITEN

Speciaal voor kinderen van alle leeftijden hebben we diverse beleefpaden ontwikkeld. Zo ontdekken ze spelenderwijs de wonderen van de natuur.

Ga op ontdekkingsreis en leer de namen van planten en kruiden, en ontdek welke eetbaar zijn. Of spot met een verrekijker kleurrijke vogels en luister naar hun prachtige zang. Met een loeppotje of vergrootglas bekijk je de kleinste kriebelbeestjes van dichtbij en zoek je op de zoekkaart hoe ze heten.

Onze beleefpaden bieden 1 tot 2,5 uur vol plezier en avontuur. In dit overzicht vind je alle activiteiten die je samen kunt beleven bij NMC Weert.

Ridderspoor Philip & Anne

Altijd al een ridder of jonkvrouw willen zijn? In de middeleeuwen woonde Graaf Philips van Horne in een kasteel in Weert. Samen met zijn moeder jonkvrouw Anne van Egmont bestuurde hij het Land van Weert.

Stap in hun voetsporen. Lukt het jou om alle opdrachten goed uit te voeren? Dan krijg jij de ridderslag!

lees meer

Snuffiepad

Ben jij net zo nieuwsgierig als Snuffie, de haas? Met z’n ogen en oren ziet en hoort hij van alles in het bos. De verrekijker, loep en zoekkaarten heb je niet voor niks bij je. Snuffie heeft zin in een wedstrijdje dennenappels gooien. Doe je mee? Roets, daar klimt Snuffie in grote boom. Weet jij hoe hoog die boom is?

Volg het Snuffiepad, doe leuke opdrachten en ontdek hoe de wereld van Snuffie de haas eruit ziet. Huppel lekker achter hem aan.

lees meer

Smokkelpad

NMC Weert is toegangspoort tot het natuurgebied KempenBroek. Het ligt gedeeltelijk in België en de provincies Limburg en Brabant. Die grenzen maakte het vroeger erg geliefd om etenswaren te smokkelen.

In de bossen en tussen de moerassen waren genoeg plekken om uit de handen van de politie/douane te blijven. Beleef deze spannende tijd en ontdek of jij een ware smokkelaar bent!

lees meer

Vogelsafari

Je hebt vast weleens vogels horen zingen. Maar weet jij welke vogel dat is? Gewapend met een verrekijker ga je op zoek naar vogels in de lucht, boom, struiken en op en langs het water.

Vind je het lastig om een vogel te vinden? Blijf even een minuutje helemaal stilstaan. Je kunt ook zoeken naar sporen van vogels. Zoals een nest in een boomstam, veren, poep of pootafdruk.

lees meer

Watersafari

Haal je schepnetje rustig door het water in de sloot. Wat zie je? Allerlei beestjes! Doe ze in je loeppotje en je ziet ze nog beter. Wil je weten hoe ze heten? Kijk op de zoekkaart.

Hoeveel verschillende waterdiertjes schep jij uit het water? Hoe meer soorten waterdiertjes er in het water leven, hoe gezonder het water is.

lees meer

Bomensafari

In het bos staan bomen. De een is groen, de ander verliest zijn bladeren. Hoe komt dat? Elke boomsoort heeft een eigen schors. Doe een blinddoek om en voel hoe dik en ruw de schors is. Kun jij de afdruk van de schors met wascokrijt tekenen?

De dikte van de boom vertelt iets over zijn leeftijd. Hoe dikker, hoe ouder. Pak je meetlint en bereken hoe oud een boom is. Ga mee op bomensafari en laat je verrassen.

lees meer

Beestjessafari

Bodemdiertjes houden van donkere en vochtige plekken. Pak je lepel om voorzichtig in de
composthoop te roeren.

Zo gauw je een beestje ziet, zet je het in je loeppotje. Zo zie je het
diertje goed. Kun jij de naam op de zoekkaart vinden?

lees meer

NMC_Logo-Footer.png

Samen met onze kernpartners streven we naar een duurzame samenleving met respect voor de natuur en het milieu.

bekijk onze partners

Contact

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

+31 (0)495 – 52 48 93


Openingstijden

Zomertijd:
1 april tot 31 oktober
Ma t/m vrij: 10.00u tot 17.00u
Za & zo: 13.00u tot 17.00u

Wintertijd:
1 november tot 31 maart
Ma t/m vrij: 10.00u tot 16.00u
Za & zo: 13.00u tot 16.00u