WATERSAFARI

Haal je schepnetje rustig door het water in de sloot. Wat zie je? Allerlei beestjes! Doe ze in je loeppotje en je ziet ze nog beter. Wil je weten hoe ze heten? Kijk op de zoekkaart.

Hoeveel verschillende waterdiertjes schep jij uit het water? Hoe meer soorten waterdiertjes er in het water leven, hoe gezonder het water is.

Watersafari

Soort: Gezins- en groepsactiviteit
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Duur: eigen invulling Prijs: €2,00 per tas
Nodig: vraag de tas met materialen aan de balie NMC Weert
Start: loop door de NMC-tuin het bos in.
Route: niet uitgestippeld

Bij NMC Weert kun je de onderwaterwereld verkennen met onze Watersafari. Haal je schepnetje door het water in de sloot en ontdek allerlei fascinerende beestjes. Met een loeppotje kun je ze van dichtbij bekijken en met de zoekkaart leer je hun namen kennen. Hoe meer verschillende waterdiertjes je vindt, hoe gezonder het water is!

Hoe werkt het?

Haal de tas op bij de balie
Bij aankomst bij NMC Weert kun je de speciale tas met materialen voor de Watersafari ophalen. Deze tas bevat alles wat je nodig hebt om op ontdekkingstocht te gaan, inclusief een schepnetje, loeppotje en zoekkaarten.

Verken de sloot
Loop door onze tuin het bos in en zoek een mooie plek bij de sloot. Gebruik je schepnetje om waterdiertjes te vangen en doe ze in het loeppotje om ze van dichtbij te bekijken.

Identificeer de beestjes
Gebruik de zoekkaart om de waterdiertjes die je hebt gevangen te identificeren. Leer meer over hun namen en ontdek hoe divers het leven in de sloot is.

Geniet van het avontuur!
Neem de tijd om de verschillende waterdiertjes te bestuderen en te ontdekken hoe belangrijk een gezond ecosysteem is. Het is een leuke en leerzame activiteit die je zelf kunt invullen.

Reserveer nu!
Wil je zeker zijn van je avontuur op de Watersafari? Reserveer dan vooraf via ons contactformulier. Vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat de tas met materialen voor je klaarligt bij aankomst.

Waterdiertjes scheppen

NMC_Logo-Footer.png

Samen met onze kernpartners streven we naar een duurzame samenleving met respect voor de natuur en het milieu.

bekijk onze partners

Contact

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

+31 (0)495 – 52 48 93


Openingstijden

Zomertijd:
1 april tot 31 oktober
Ma t/m vrij: 10.00u tot 17.00u
Za & zo: 13.00u tot 17.00u

Wintertijd:
1 november tot 31 maart
Ma t/m vrij: 10.00u tot 16.00u
Za & zo: 13.00u tot 16.00u