ONDERWIJS

We bieden een breed scala aan activiteiten en lesmaterialen voor docenten, pedagogisch medewerkers van BSO’s, en begeleiders van jeugdgroepen zoals scouting.

Ons aanbod is ontworpen om leerlingen van alle leeftijden te betrekken bij natuur- en milieueducatie door middel van interactieve gastlessen, uitdagende projecten en leskisten voor zowel basis- als voortgezet onderwijs.

BASISONDERWIJS

Voor het basis- en speciaal onderwijs hebben we een divers educatief aanbod. Deze zijn ook geschikt voor BSO, scoutinggroepen of jeugdkamp bijvoorbeeld. Al het educatief materiaal sluit aan bij verschillende kerndoelen. Naast een educatief bezoek aan ons centrum kun je ook leskisten lenen om in de klas met duurzaamheid aan de slag te gaan.

Beleving en ontdekkend leren staan centraal in ons educatief aanbod. Voor een compleet overzicht klik hier voor de onderwijs brochure. Heb je specifieke wensen voor jouw school of groep? Neem even contact met ons op!

download de brochure

VOORTGEZET ONDERWIJS

Voor het voortgezet onderwijs hebben we veldwerkonderzoek. Daarbij gaat de leerling aan de slag met thema's zoals bodem, water, beken, flora en fauna. In de klimaattuin onderzoeken ze klimaatverandering en ecologie. De lessen zijn geschikt voor de onderbouw van VMBO t/m VWO. Voor de bovenbouw bieden we het thema ecologisch veldwerk aan.

Zoek je echter iets specifieks voor jouw klas? Neem gerust contact met ons op, dan kijken de experts naar jullie wensen. Kijk voor het hele lesaanbod in onze onderwijsbrochure

download de brochure
Door educatie te koppelen aan de 17 duurzame doelen (SDG's) inspireren we kinderen om actieve wereldburgers te worden die zich inzetten voor een duurzame toekomst voor iedereen, overal ter wereld.

check de website

SPREEKBEURT?

Wil jij een spreekbeurt doen over de natuur, milieu duurzaamheid of klimaatverandering? Bij het NMC hebben we alle informatie in huis die je nodig hebt! Heb jij een specifieke vraag? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier op onze website, dan proberen wij jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

contact

VRAGEN EN CONTACT

Heb jij een vraag over ons onderwijs aanbod of ben jij benieuwd wat wij voor jouw jeugdgroep kunnen betekenen? Ook voor specifieke wensen bieden we maatwerk oplossingen. Neem even contact met ons op!

contact

NMC_Logo-Footer.png

Samen met onze kernpartners streven we naar een duurzame samenleving met respect voor de natuur en het milieu.

bekijk onze partners

Contact

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

+31 (0)495 – 52 48 93


Openingstijden

Zomertijd:
1 april tot 31 oktober
Ma t/m vrij: 10.00u tot 17.00u
Za & zo: 13.00u tot 17.00u

Wintertijd:
1 november tot 31 maart
Ma t/m vrij: 10.00u tot 16.00u
Za & zo: 13.00u tot 16.00u