BOMENSAFARI

In het bos staan bomen. De een is groen, de ander verliest zijn bladeren. Hoe komt dat? Elke boomsoort heeft een eigen schors. Doe een blinddoek om en voel hoe dik en ruw de schors is. 

Kun jij de afdruk van de schors met wascokrijt tekenen? De dikte van de boom vertelt iets over zijn leeftijd. Hoe dikker, hoe ouder. Pak je meetlint en bereken hoe oud een boom is.

Ga mee op bomensafari en laat je verrassen.

Bomensafari

Soort: Gezins- en groepsactiviteit
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Duur: eigen invulling
Prijs: € 2,00 per tas
Nodig: vraag de tas met materialen aan de balie NMC Weert
Start: loop door de NMC-tuin het bos in.
Route: vrij

Tijdens de Bomensafari leer je over de verschillende bomen in het bos. Elke boomsoort heeft een unieke schors en bladeren. Ontdek waarom sommige bomen hun bladeren verliezen en andere het hele jaar groen blijven. Doe een blinddoek om en voel de schors van verschillende bomen. Kun je de afdruk van de schors met wascokrijt tekenen?

Hoe werkt het?


Haal de tas op bij de balie
Bij aankomst bij NMC Weert kun je de speciale tas met materialen voor de Bomensafari ophalen. Deze tas bevat alles wat je nodig hebt om op ontdekkingstocht te gaan, inclusief een blinddoek, wascokrijt en een meetlint.

Verken het bos
Loop door via onze tuin het bos in en gebruik de materialen om meer te leren over de bomen om je heen. Voel de schors, teken de afdruk en meet de dikte van de bomen.

Doe de opdrachten
Gebruik de blinddoek om de schors van verschillende bomen te voelen en teken de afdruk met wascokrijt. Meet de omtrek van de boom en bereken hoe oud hij is. Leer meer over de verschillende boomsoorten en hun eigenschappen.

Geniet van het avontuur!
Neem de tijd om de verschillende bomen te bestuderen en ontdek hoe uniek elke boom is. Het is een leuke en leerzame activiteit die je zelf kunt invullen.

Reserveer nu!
Wil je zeker zijn van je avontuur op de Bomensafari? Reserveer dan vooraf via ons contactformulier. Vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat de tas met materialen voor je klaarligt bij aankomst.

Verrassende bomen

NMC_Logo-Footer.png

Samen met onze kernpartners streven we naar een duurzame samenleving met respect voor de natuur en het milieu.

bekijk onze partners

Contact

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

+31 (0)495 – 52 48 93


Openingstijden

Zomertijd:
1 april tot 31 oktober
Ma t/m vrij: 10.00u tot 17.00u
Za & zo: 13.00u tot 17.00u

Wintertijd:
1 november tot 31 maart
Ma t/m vrij: 10.00u tot 16.00u
Za & zo: 13.00u tot 16.00u