SMOKKELPAD

NMC Weert is de toegangspoort tot het natuurgebied Kempen~Broek, dat zich uitstrekt over de Belgische grens en de provincies Limburg en Brabant. Vroeger was dit gebied een geliefde plek voor smokkelaars om etenswaren over de grenzen te brengen, weg van de ogen van politie en douane.

Nu kunnen kinderen deze spannende tijd herbeleven met onze activiteit "Smokkelpad". Ga op pad met een plunjezak vol smokkelwaar en ontdek of jij een goede smokkelaar bent!

De kinderen gaan als smokkelaar op pad met een plunjezak. In de plunjezak zitten: smokkelwaar (eieren), kaarten, kompas, pet, verrekijker en boorschaar. Ben jij een goede smokkelaar en lukt het jou om de eieren weer heel in te leveren? Je krijgt een stoere sticker.

Smokkelpad

Soort: Gezins- en groepsactiviteit
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 3,50 per tas
Nodig: vraag de plunjezak met materialen aan de balie NMC Weert
Start: ingang NMC Weert
Route: uitgestippeld, kijk op de bijgevoegde plattegrond

Hoe werkt het?

Haal je plunjezak op bij de balie
Bij aankomst bij NMC Weert kun je de speciale plunjezak met materialen ophalen. Deze tas bevat alles wat je nodig hebt om op avontuur te gaan, inclusief kaarten en een kompas.

Volg de uitgestippelde
Route Gebruik de bijgevoegde plattegrond om de uitgestippelde route te volgen. De route leidt je door het bos en langs moerassen, waar je op zoek gaat naar veilige smokkelpaden.

Voer de opdrachten uit
Onderweg kom je verschillende uitdagingen tegen. Gebruik de boorschaar, verrekijker en andere materialen om de opdrachten te volbrengen en de smokkelwaar veilig te houden.

Lever de smokkelwaar in
Als je de eieren heelhuids weet in te leveren aan het eind van de route, krijg je een stoere sticker als beloning. Bewijs dat jij een echte smokkelaar bent!

Reserveer nu!
Wil je zeker zijn van je avontuur op het Smokkelpad? Reserveer dan vooraf via ons contactformulier. Vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat de plunjezak met materialen voor je klaarligt bij aankomst.

Smokkelaars gezocht

NMC_Logo-Footer.png

Samen met onze kernpartners streven we naar een duurzame samenleving met respect voor de natuur en het milieu.

bekijk onze partners

Contact

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

+31 (0)495 – 52 48 93


Openingstijden

Zomertijd:
1 april tot 31 oktober
Ma t/m vrij: 10.00u tot 17.00u
Za & zo: 13.00u tot 17.00u

Wintertijd:
1 november tot 31 maart
Ma t/m vrij: 10.00u tot 16.00u
Za & zo: 13.00u tot 16.00u