BEESTJESSAFARI

Bodemdiertjes houden van donkere en vochtige plekken.Pak je lepel om voorzichtig in de composthoop te roeren.

Zo gauw je een beestje ziet, zet je het in je loeppotje. Zo zie je het diertje goed. Kan jij de naam op de zoekkaart vinden?

Bij de balie kan je educatieve tasjes kopen. In de tasjes zitten een opdrachtboekje en spulletjes die je onderweg nodig hebt. Bijvoorbeeld: een schepnetje, kijkdoos, lepel, blinddoek etc. Spelenderwijs leer je nieuwe en verrassenden dingen in de natuur.

Beestjessafari

Soort: Gezins- en groepsactiviteit
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Duur: eigen invulling
Prijs: € 2,00 per tas
Nodig: vraag de tas met materialen aan de balie NMC Weert
Start: loop door de NMC-tuin het bos in.
Route: vrij

Tijdens de Beestjessafari ga je op zoek naar bodemdiertjes in donkere en vochtige plekken zoals composthopen. Gebruik een lepel om voorzichtig in de compost te roeren en zoek naar kleine diertjes. Zodra je een beestje ziet, zet je het in je loeppotje om het beter te kunnen bekijken.

Hoe werkt het?


Haal de tas op bij de balie
Bij aankomst bij NMC Weert kun je de speciale tas met materialen voor de Beestjessafari ophalen. Deze tas bevat alles wat je nodig hebt om op ontdekkingstocht te gaan, inclusief een lepel, loeppotje en zoekkaarten.

Verken de bodem
Loop via onze tuin het bos in en zoek naar donkere en vochtige plekken waar bodemdiertjes zich verschuilen. Gebruik je lepel om voorzichtig in de composthoop te roeren en vang de diertjes die je vindt.

Bestudeer de beestjes
Zet de gevonden diertjes in je loeppotje en gebruik de zoekkaart om hun namen te achterhalen. Leer meer over hun leefomgeving en gewoonten terwijl je ze van dichtbij bestudeert.

Geniet van het avontuur!
Neem de tijd om de verschillende bodemdiertjes te ontdekken en leer over hun belangrijke rol in het ecosysteem. Het is een leuke en leerzame activiteit die je zelf kunt invullen.

Reserveer nu!
Wil je zeker zijn van je avontuur op de Beestjessafari? Reserveer dan vooraf via ons contactformulier. Vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat de tas met materialen voor je klaarligt bij aankomst.

Bodemdiertjes zoeken

NMC_Logo-Footer.png

Samen met onze kernpartners streven we naar een duurzame samenleving met respect voor de natuur en het milieu.

bekijk onze partners

Contact

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

+31 (0)495 – 52 48 93


Openingstijden

Zomertijd:
1 april tot 31 oktober
Ma t/m vrij: 10.00u tot 17.00u
Za & zo: 13.00u tot 17.00u

Wintertijd:
1 november tot 31 maart
Ma t/m vrij: 10.00u tot 16.00u
Za & zo: 13.00u tot 16.00u