VOGELSAFARI

Je hebt vast weleens vogels horen zingen. Maar weet jij welke vogel dat is? Gewapend met een verrekijker ga je op zoek naar vogels in de lucht, boom, struiken en op en langs het water.

Vind je het lastig om een vogel te vinden? Blijf even een minuutje helemaal stilstaan. Je kunt ook zoeken naar sporen van vogels. Zoals een nest in een boomstam, veren, poep of pootafdruk.

Vogelsafari

Soort: Gezins- en groepsactiviteit
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Duur: eigen invulling
Prijs: € 2,00 per tas
Nodig: vraag de tas met materialen aan de balie NMC Weert
Start: loop door de NMC-tuin het bos in. Langs de kant van de Kleine IJzeren Man is een kijkhut.
Route: vrij

Tijdens de Vogelsafari ga je op zoek naar verschillende vogels met behulp van een verrekijker. In de tas met materialen vind je ook zoekkaarten en andere hulpmiddelen die je helpen bij het identificeren van de vogels die je tegenkomt. Vind je het lastig om een vogel te vinden? Blijf even een minuutje helemaal stilstaan en luister goed naar de geluiden om je heen.

Hoe werkt het?

Haal de tas op bij de balie
Bij aankomst bij NMC Weert kun je de speciale tas met materialen voor de Vogelsafari ophalen. Deze tas bevat alles wat je nodig hebt om op ontdekkingstocht te gaan, inclusief een verrekijker en zoekkaarten.

Verken de natuur
Loop via de onze tuin het bos in en gebruik de verrekijker om vogels in de lucht, in bomen, struiken en langs het water te spotten. Neem de tijd om stil te staan en te luisteren naar de verschillende vogelgeluiden.

Zoek naar sporen
Houd je ogen open voor sporen van vogels zoals nesten, veren, poep en pootafdrukken. Gebruik de zoekkaarten om te identificeren welke vogels deze sporen hebben achtergelaten.

Bezoek de kijkhut
Langs de kant van de Kleine IJzeren Man is een kijkhut waar je in alle rust vogels kunt observeren. Deze plek biedt een geweldig uitzicht en de kans om nog meer vogelsoorten te spotten.

Reserveer nu!
Wil je zeker zijn van je avontuur op de Vogelsafari? Reserveer dan vooraf via ons contactformulier. Vul je gegevens in en wij zorgen ervoor dat de tas met materialen voor je klaarligt bij aankomst.

Vogels spotten

NMC_Logo-Footer.png

Samen met onze kernpartners streven we naar een duurzame samenleving met respect voor de natuur en het milieu.

bekijk onze partners

Contact

Geurtsvenweg 4
6006 SN Weert

+31 (0)495 – 52 48 93


Openingstijden

Zomertijd:
1 april tot 31 oktober
Ma t/m vrij: 10.00u tot 17.00u
Za & zo: 13.00u tot 17.00u

Wintertijd:
1 november tot 31 maart
Ma t/m vrij: 10.00u tot 16.00u
Za & zo: 13.00u tot 16.00u