Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Samen duurzaam leren en leven

Snertwandeling door de Wel en langs de Beek

Lezing doorGeco Visscher, voorzitter van de Limburgse Kerk- en Steenuilenwerkgroep Remco Drevijn, coördinator Steenuilenwerkgroep IVN Weert
Georganiseerd doorWerkgroep Lezingen IVN Weert e.o.
Datumdinsdag 13 februari
Tijd19:30
Kosten€ 2 (inclusief koffie of thee)
PlaatsNatuur en Milieu Centrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 Weert

Inhoudelijke toelichting;
 
Steenuilen zijn bijzondere vogels: niet alleen in de nacht actief, de geruisloze vlucht, hun typische uiterlijk en de zo kenmerkende baltskreten zijn fascinerend.
Rondom Weert lijkt het met de steenuilen weer beter te gaan.
Steenuilen verschillen van andere uilen, maar er zijn ook overeenkomsten. Zo kunnen uilen over het algemeen bijzonder goed zien.
Welke aanpassingen steenuilen nog meer hebben om te kunnen jagen, waar ze op jagen, hoe je ze kan herkennen; dit wordt allemaal tijdens deze avond besproken.
De broedbiologie, het belang van goede biotopen en de gevaren waar onze steenuilen mee moeten ‘dealen’ worden eveneens besproken. Een paar praktische zaken zoals het inventariseren en de populatie rondom Weert zullen daarbij zeker niet ontbreken.

Over IVN
IVN Weert is een vrijwilligersafdeling van het IVN.
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!