Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Samen duurzaam leren en leven

Wie kijkt er met zijn oren en vliegt met zijn vingers?

Lezing door Alexander Timmers.
Dinsdag 9 januari 2024 - 19:30


Georganiseerd door:     Werkgroep Lezingen IVN Weert e.o.     
Datum:                         dinsdag 9 januari 2024
Tijd:                             19.30 uur         
Plaats:                         Natuur en Milieu Centrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 Weert
Kosten:                        € 2,- inclusief koffie of thee

Die avond maken we kennis met de vleermuis, de geheimzinnige fladderaar van de nacht. 

Geen enge verhalen maar een kijkje in het leven van de vleermuis door de seizoenen heen. Ter sprake komen: de soorten die in onze omgeving voorkomen, wat eet dit beestje, zijn voortplanting en de manier waarop hij het landschap gebruik en meer. Kunnen we, mensen, de vleermuis nog een handje helpen? Als je al angst voor de vleermuis had, heb je die na afloop niet meer en heb je bewondering van deze fladderaars van de nacht.

Kom mee een duik nemen in het leven van de vleermuis. 

Spreker is zich 15 jaar geleden extra gaan verdiepen in vleermuizen en omdat ze vaak dicht bij mensen leven, heeft hij ook interesse gekregen in de gehele stadnatuur. Op die manier is hij vrijwilliger geworden bij de Vogelbescherming als Stadsvogeladviseur. Zijn andere specialiteiten zijn de bever, de egel en het edelhert. Daarnaast is hij Natuurgids en verzorgt hij ook natuurwandelingen.


Over IVN
IVN Weert is een vrijwilligersafdeling van het IVN.
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!