Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Samen duurzaam leren en leven

Publiekswandeling Heijkersbroek, Tungelroyse beek en Weerenbroek

Georganiseerd doorIVN Weert e.o.
Datumzaterdag 6 april 2024
Tijd en plaats10.00 tot 12.30/13.00 uur; vertrek vanaf het Scheijmansplein in Ell
Voor wieiedereen (houdt u rekening met ongelijke en onverharde paden)
Kostengeen
Vooraf aanmeldenvia website@ivnweert.nl tot 4 april 2024, i.v.m. een max. aantal deelnemers.
Contactvia website@ivnweert.nl

Inhoudelijke toelichting;
 
Op zaterdag 6 april 2024 nemen de gidsen van IVN Weert e.o. u graag mee naar een uniek stukje natuur, gelegen tussen Swartbroek en Ell:
Heijkersbroek, Tungelroyse beek en Weerenbroek
Laat u rondleiden door dit mooie gebied, waar door natuurherstel en klimaatbeheersmaatregelen veel moeite is gedaan om de biodiversiteit van weleer zoveel mogelijk te herstellen. Er komen o.a. diverse zeldzame plantensoorten voor en aparte diersoorten. Het gebied is van oudsher een moerasgebied. Gedurende lange tijd was de insteek binnen dit gebied, dat het water zo snel mogelijk uit dit gebied moest worden afgevoerd om akkerbouw en bosbouw mogelijk te maken. Door gewijzigde inzichten wordt dit gebied nu weer in “ere én in volle glorie” hersteld. De gidsen vertellen u er graag meer over! Dus laat u verrassen en wandel mee met IVN Weert e.o.!

Praktische informatie

Denkt u aan passende (regen-)kleding? Omdat het een nat en drassig gebied betreft, zijn laarzen aan te raden. Ook muggenspray kan handig zijn om bij u te hebben. Mocht u in het bezit zijn van en loep (bijv. inslagloep) dan zou het fijn zijn als u ook deze meeneemt.

Over IVN
IVN Weert is een vrijwilligersafdeling van het IVN.
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!