Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man

Samen duurzaam leren en leven

Wandeling Koningssteen

Georganiseerd doorIVN Weert e.o.
Datumzondag 11 februari
VertrekNMC De IJzeren Man 8:00
PlaatsParkeerplaats Koningssteen, Grootheggerlaan Thorn
Start wandeling8:30
Voor wieNatuur- en Vogelliefhebbers
KostenEr zijn geen kosten aan verbonden
AanmeldenNiet nodig
ContactpersoonJan Aarts
Mailjanaarts1948@gmail.com
Telefoon0622945702

Inhoudelijke toelichting;
 
Net buiten Thorn ligt natuurgebied de Koningssteen. Het gebied is een van de oudste natuurontwikkelingsprojecten langs de grensmaas die daar de natuurrijke grens met België vormt.

In Koningssteen grazen een kudde Gallowayrunderen van Natuurmonumenten en een harem Konikpaarden van het Belgisch Limburgs landschap. De begrazing van de dieren zorgt dat hardhoutooibos, doornstruwelen en kruidenrijke graslanden zich naast elkaar ontwikkelen.

We hopen er veel wintergasten te zien, zoals koperwiek en kramsvogel, verder zullen we de keep, putter en vele watervogels aantreffen.

Neem een verrekijker of telescoop mee. Goed schoeisel is aan te raden.

Praktische informatie;

  • Vertrek om 8.00 uur bij het natuur en milieucentrum Geurtsvenweg 4 Weert.
  • Vertrek ter plaatse, Thorn om 8.30 uur. Zie afbeelding hieronder.
Afbeelding1.jpg


Over IVN
IVN Weert is een vrijwilligersafdeling van het IVN.
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. De 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!